13 Eylül 2011 Salı

Yavaş yavaş yaşlanıyoruz ama… Önemli olan güzel yaşlanmak!



Konu:Önemli olan güzel yaşlanmak!........


 .......

Yavaş yavaş yaşlanıyoruz ama…
Önemli olan güzel yaşlanmak!

Bundan 50 yıl önce 40 yaşındaki bir kadının hayatının bittiği düşünülürdü. Oysa bu düşünce şekli zamanla değişti ve artık 40’lı yaşlar belki de bir kadının en güzel dönemi haline geldi.
Gözle görülen yaşlanma kişiden kişiye değişir. Yaşlanmamızda genetik faktörler, alışkanlıklar, beslenme şeklimiz ve çevre de rol oynar. Günümüzde, genç görünmeye verilen önemden dolayı, yaşlanma bunalımına maalesef çok erken yakalanıyoruz. Bu yüzden, hepimiz çeşitli yöntemlerle yaşlanma sürecini yavaşlatmaya, ya da güzel yaşlanmaya çalışıyoruz.

Asıl önemli olan biyolojik yaşımızdır. Buna biz karar verir ve bu konuda da gerekeni yaparız. Gizli bir gençlik iksiri yoktur ama hangi yaşta olursanız olun, sizi daha genç gösterecek, kendinizi genç hissettirecek şeyler yapabilirsiniz. Mesela yaşımız ilerledikçe kilomuza daha çok dikkat etmemiz gerekir. Beslenme şeklimizi mutlaka gözden geçirmeliyiz, zira şişmanlık insanı olduğundan daha yaşlı gösterir. Dengeli beslenme genel sağlımız içinde büyük önem taşır. Yeterli miktarda vitamin, maden almaya da dikkat etmeliyiz. Kuru kayısı, taze kayısı özellikle yememiz gereken meyveler listesinde olmalıdır. E vitamini bildiğiniz gibi iyi bir gençleştirici sayılmaktadır. Vitaminler içinde; Demir pürüzsüz bir cilt için, Kalsiyum güçlü saç, tırnak ve cilt için, Vitamin A sağlıklı cilt ve göz için, Vitamin B hücrelerin çoğalması ve Vitamin C cildimizdeki kolajen oluşumu için tavsiye edilir. Muz, üzüm, portakal, çilek, kiraz, kivi, armut, böğürtlen gibi meyvelerden bu vitaminleri doğal olarak da alabiliriz.

Yaz mevsiminde  sizi güneş konusunda bende uyarmak isterim. Biliyorum, güneşlenince cildinize renk geliyor, pırıl pırıl parlıyor, canlanıyor. Fakat fazla güneş unutmayın ki cildinize büyük hasar verir. Güneş banyolarına devam etmek, uzun süre güneşte kalmak hem cildin vakitsiz yaşlanmasına, hem de cilt rahatsızlıklarına sebep olur. Cildiniz ne kadar açık renkse o kadar dikkatli olmalısınız. Hassas ciltlerin mutlaka güneş koruyucu sürmesi gerekir.

Ben, şahsen üç senedir güneşlenmiyorum ve faydasını şimdiden görmeye başladım. Sanırım, cildim için aldığım iltifatlar bu yüzden olsa gerek. Güneşe çıkmam gerekiyorsa, mutlaka yüksek derecede bir koruyucu sürerim. Herkes gibi bende güzel yaşlanmak istiyorum.
Son zamanlarda, kozmetik dünyasında dikkatimi çeken denediğim bir ürünü size tanıtmak istiyorum. Hyaluronic Acid serum; Yaşlanma etkilerinin azaltılmasına yardımcı, bağ dokusunu güçlendirerek cilt sarkmasına engel olduğu söyleniyor. Yüksek konsantrasyonda“hyaluronic acid”serumu cildin kendi nem dengesini düzenlemesine yardımcı olurken, düzenli kullanımda cildin dolgulaşmasına, ince kırışıklıklarınızın görünmez olmasına destek verebilir deniliyor. Sizde bir cilt uzmanına danışarak bu ürünü deneyebilirsiniz.
Güzel güzel yaşlanacağınız daha nice yıllar dileğiyle…
Unutmayın!
 Güzellik başkalarına benzemeyip özel olabilmektir.
SEVGİYLE KALIN
-RÜYA-


1 Eylül 2011 Perşembe

İŞTE HAYAT FELSEFESİ

İŞTE HAYAT FELSEFESİ
Tanrıdan gururumu yok etmesini istedim.

Tanrı "Hayır. Gurur benim yok edebileceğim bir şey değil, senin bırakabileceğin bir şeydir." dedi.

Tanrıdan sakat çocuğumu iyileştirmesini istedim.

Tanrı "Hayır. Onun ruhu sağlam, vücut o kadar önemli değil, o geçici bir şeydir." dedi.

Tanrıdan bana sabır vermesini istedim.

Tanrı "Hayır. Sabır büyük acılar çekilerek öğrenilebilecek bir şeydir. Sabır verilmez, hak edilir." dedi.

Tanrıdan beni mutlu etmesini istedim.

Tanrı, "Hayır. Ben sadece nimetlerimi sunarım, mutlu olmak sana bağlı." dedi.

Tanrıdan beni çektiğim acılardan kurtarmasını istedim.

Tanrı "Hayır. Çektiğin acılar günlük kaygılarının önemsizliğini anlamanı, onlardan uzaklaşmanı ve bana daha çok yaklaşmanı sağlar." dedi.

Tanrıdan ruhumu olgunlaştırmasını istedim.

Tanrı "Hayır. Kendi kendine olgunlaşmalısın, ama meyvelerini alman için yardım edeceğimden emin olabilirsin." dedi.

Tanrıdan hayatı sevmemi sağlayacak her şeyi istedim.

Tanrı, "Hayır. Ben sana hayatı vereceğim, böylece hayata dair her şeye sahip olabilirsin." dedi.

Tanrıdan, tanrıya duyduğum sevgiyi, başkalarına da duyabilmeyi istedim.

Tanrı şöyle dedi: "Ohhh! Nihayet doğru bir şey istedin.

"Ruhu olgunlaşmamış bir kul tanrıya hep "ver bana..." ile biten dualareder, olgunlaşmış bir ruh ise "vermemi sağla..." diye bitirir dualarını...

Steve Goodier'ın  "Bir Dakika Hayatınızı Değiştirebilir" adlı kitabından alınmıştır.